Soturien Koivikko
Tämä on tarina Tuusulanjärvellä sijainneesta Koivikon palstatilasta ja sen osuudesta Isänmaamme puolustajien koulutuksessa. Video kertoo Päällystökoulun ja Taistelukoulun kasvun alkuvuosista Tuusulassa. Siinä on myös koulutusmetodien kehittymisestä, jota toteutti Puolustusvoimien Koulutuksen Kehittämiskeskus. Video tehtiin vuonna 2000 yhteistyössä PVKK:n ja Taistelukoulun Perinneyhdistyksen kanssa.
Taistelukenttä 1998
Puolustusvoimien Koulutuksen Kehittämiskeskuksen tuottama opetuselokuva (v:lta 1998) Taistelukenttä on luotu antamaan mahdollisimman realistinen kuva siitä, millainen aito sotatilanne voisi olla. Sitä on käytetty koulutukseen pidempään kuin yhtäkään toista opetusvideota, ja esimerkiksi vielä vuonna 2014 se oli Maavoimien kyselytutkimuksen mukaan katsotuin opetusvideo.
Taistelukenttä 2020 | Slagfält | Battlefield
Puolustusvoimien palvelukeskus on tuottanut opetuselokuvan Pääesikunnan koulutusosaston tilauksesta vuosien 2016-2020 aikana. Elokuva korvaa vuonna 1998 julkaistun aiemman Taistelukenttä-elokuvan. Videon tarkoituksena on antaa koulutettaville realistinen poikkeusolojen olosuhteista.
Kuvaustoiminta Puolustusvoimissa 90-vuotta - katsaus
koulutuselokuvan
vuosikymmeniin
Kohdasta n. 7:00 alkaen kerrotaan Puolustusvoimien Koulutuksen Kehittämiskeskuksen (PVKK) ja sitä seuranneiden organisaatioiden Tuusulan Rantatiellä tapahtuvasta tuotannosta.
Jalkaväen Kapitulanttikoulu 1926
Jalkaväen Kapitulanttikoululla vuonna 1926 kuvattu video kertoo erinomaisella tavalla, millaisiin tiloihin Taistelukoulu tuli syksyllä 1927. Elokuvassa esitellään myös ampumaradat ja muut koulun ulkotilat. Jalkaväen Kapitulanttikoulu liitettiin keväällä 1928 Taistelukouluun ja siitä tuli Kanta-aliupseeriosasto. Elokuva on katsottavissa Kavin sivuilla.
Yksittäis- ja ryhmänkoulutus 1925
Suojeluskuntajärjestön tilaama opetuselokuva kuvattiin Suojeluskuntain Päällystökoulun alueella. Elokuvan ohjasi kapteeni Niilo Sigell (myöhemmin Hersalo). Sigell toimi 1.2.-1.9.1925 Päällystökoululla taktiikansoveltamiskurssien johtajana ja 1.9.1925 alkaen Päällystökoulun johtajana. Elokuva on katsottavissa Kavin sivuilla.